Dostęp dla gości

Możesz zdecydować czy użytkownicy zalogowani jako "goście" mają mieć dostęp do Twojego kursu.

Goście mogą się zalogować używając przycisku "Zaloguj się jako gość" znajdującego się na stronie logowania.

Użytkownicy zalogowani jako goście ZAWSZE mają dostęp na zasadzie "tylko do odczytu", czyli nie mogą wysyłać postów ani w żaden inny sposób utrudniać pracy pełnoprawnym uczestnikom kursu.

Opcja dostępu dla gości może być przydatna jeżeli chcesz pokazać swoją pracę koledze albo aby studenci mogli zapoznać się z kursem zanim zdecydują się na niego zapisać.

Masz do wyboru dwa sposoby dostępu dla gości: z kluczem dostępu lub bez. W pierwszym przypadku, goście będą musieli użyć aktualnego klucza dostępu KAŻDORAZOWO gdy będą się logować (w przeciwieństwie do studentów, którzy muszą to zrobić tylko raz). Dzięki temu możesz skutecznie ograniczać swoim gościom dostęp do kursów. Jeżeli zdecydujesz się dopuszczać gości bez klucza, to każda osoba będzie mogła bezpośrednio uzyskać dostęp do Twojego kursu.

Spis wszystkich plików pomocy
Pokaż tą pomoc w języku: English

Valid XHTML 1.0 Strict